sv en

Porträtt - Dryck

Rebekah Richardson

Rebekah Richardson är en av Australiens främsta vinmakare när det kommer till mousserande viner.

rebekah-richardson.jpg

rebekah richardson

”Jag känner en fantastisk stolthet över Jacob's Creek långa historia och starka varumärke"

Intresset vaknade i Champagne

Kanske finns det ett ögonblick i varje vinmakares liv där de bestämmer sig för att verkligen satsa på den långa, hårda vägen mot att bli en duktig vinmakare. För Rebekah infann sig det ögonblicket när hon som 14 åring besökte Champagne. En plats som gjorde djupt intryck och väckte en nyfikenhet och intresse för framställningen av mousserande vin. 

Studier vid Charles Stuart University

Under utbildningen till vinmakare reste Rebekah över nästan hela världen. Hennes talang och brinnande engagemang gav henne möjligheten att jobba i flera av Australiens bästa vinregioner under ledning av några av de landets främsta vinmakare. År 2004 tog Rebekah en anställning som Senior Sparkling Winemaker på Southcorp vilket befäste hennes anseende som lovande vinmakare för mousserande viner.

Vinmakare Jacob's Creek

Två år senare kom Rebekah till Pernod Ricard Winemakers för att utveckla Jacob’s Creek och varumärkets mousserande viner. ”Alla våra produkter håller hög kvalitet men det viktigaste för mig är den passion som alla här känner för vin. Jag är omgiven av engagerade och kunniga människor som verkligen älskar vad de håller på med. Kan man ha det bättre?”

Rebekah uppskattar särskilt Pernod Ricard Winemakers fokus på forsking, utveckling och hållbar produktion. Hon älskar utmaningar och om ni inte hittar Rebekah i vineriet så är hon förmodligen ute och kör sin Ducati motorcykel eller klättrar i bergen. Redo att förena passion med fokus och frihet.  

Inspiration

Porträtt - Dryck

Matsalsproffs på dryck och upplevelser

Våra Drycker träffar Annelie Öster. Hon är proffs inom drycker och det vi kallar matsalshantverk. Hon vet hur vi ska servera våra gäster och skapar en äkta och minnesvärd upplevelse. Något som vi tror är viktigare än någonsin idag när just upplevelser står i topp på mångas önskelistor.

Läs mer

Porträtt - Dryck

Att blanda champagne

Läs mer

Porträtt - Dryck

Barry Crockett

Läs mer

Porträtt - Dryck

Mikael Sundström

Vi kan alla bidra till en mer hållbar värld. Men det finns människor, över hela världen, som engagerar sig ännu mer och driver det hela framåt i snabb takt.

Läs mer

Porträtt - Dryck

G.H. Mumms Chef De Caves på besök i Sverige

Läs mer

Porträtt - Dryck

Madeleine Rapp

Läs mer